

Röd skaldjurscurry:
1 burk kokosmjölk
1 msk (eller efter smak) röd currypasta
1 /2 tsk räkpasta
1 näve blomkål
Några skivor ingefära
1-2 svarta torkade öronsvamp (blötlagda minst 20 min innan)
1/2 röd chili
5-6 limeblad
Socker
Salt
Olja att steka i
Fräs curryn, tillsätt ingefära, häll på kokosmjölk (men spar lite till att toppa med). Rör ut räkpastan. Dela blomkålen i lagom munsbitar, lägg i tillsammans med den strimlade öronsvampen. Låt koka tills blomkålen nästan är klar. Under tiden steks bläckfisk och några gambas (i separata omgångar) i olja på hög värme hastigt. Smaka av soppan med socker, salt och lime. Tillsätt chili och limeblad, efter att limebladen gått i ska curryn inte koka mer. Lägg i bläckfisk och räkor, toppa med den sparade kokosmjölken.
Vitlöksfrästa gambasräkor:
2-3 gambas per person
6 vitlökar
1/2 röd chili
1/2 grön chili
1 msk mortlad hel svartpeppar
1 cm ingefära finhackad
1-2 dl oystersås
ev vatten att späda med
Olja att steka i
Fräs vitlök, ingefära och chili i en het panna. Tillsätt räkorna, stek 1-2 min på varje sida. Häll över oystersås och svartpeppar, låt bubbla upp och servera.

Kommentera