Här kommer en variant av ceviche som är klassiskt i Mexiko, men det finns många olika typer av ceviche i Latinamerika!
Servera gärna med is runt!
 
6 personer
 
250 g hälleflundra av prima kvalité
1-1,5 dl pressad limejuice
1-2 vårlökar, strimlade
2 röda chili, finhackade
1 dl hackade gröna oliver
1 tomat, fintärnad
1/2 bunt koriander, helst frilandsodlad
Salt
 
Tärna fisken fint, blanda med övriga ingredienser (vänta med koriandern), låt dra i kylen 30-60 min, smaka av och korrigera om så behövs, tillsätt  hackad koriander. 
 
Grön örtsalsa:
 
2 vitlöksklyftor
2 gröna chili
2 msk olivolja
1/2 knippe koriander, gärna frilandsodlad
1 knippe bladpersilja
1 gurka
2 avokado
Salt
 
Rosta vitlöken med skalet på tillsammans med den gröna chilin (som ska bli lätt svart). Lägg chilin i en påsen så att skalet mjuknar och skala sen under rinnande vatten.
 
 
Mixa chilin med den skalade vitlöken, olja och örter till en nästan slät blandning. Kärna ur gurkan och finhacka, det samma gäller avakadon. Salta och smaka av!
 
 
Servera tillsammans med extra lime, nachos och ev picklad lök. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej