Nu när hösten är här och nu när allt mer börjar vissna bort är det hög tid att samla in det som räddas kan! Något som jag alltid gör är estragon - dragonvinäger! Det är ett måste i bearnsisesåsen bra att använda som en extra krydda i grytor, den sätter också extra touche på en matig sallad. 
 
Dragonsmaken är lite parfymerad, och påminner till viss del om koriander när det gäller typ av ört. Vissa tycker inte om den, andra älskar den. Jag hör till den senare kategorin! Tyvärr är estragon lite svårt att få tag på och ganska dyrt, men då är det tur att det är lätt att göra själv. Hela arbetsinsatsen är nog över på under fem minuter, men sen kommer som så många gånger en tid av väntan. Så det är inte läge att börja idag om du tänker slå en bea till helgen!
 
Det man gör är helt enkelt att man trycker ner några ordentliga kvistar fransk dragon i en flaska med vitvinsvinäger. Och väntar 2-3 veckor (blir bara bättre med tiden) och sen är det klart! Ett kanonsätt att ta till vara på en ört som inte är så förtjust i att bli torkad eller fryst om det ska komma till sin rätt, hållbarheten sträcker sig minst tills nästa säsong. 
 
 

Kommentera

Publiceras ej