Den utlimata guacamolen finns det många recept på, här kommer min variant, inspirerad av Jonas Cramby. Och mixa för gudsskull inte guacamolen, det är inge kräm utan den ska vara chunky!
 
 
Som tillbehör till ca 6 personer
 
4 avokado
1/2-1 lime
1 tsk salt
4 vitlöksklyftor
1/2 knippe koriander, helst frilandsodlad
2 färska röda chili, finhackade
1/2 dl salsa rojas
 
Hacka vitlök, chili och koriander, hacka avokadon och hjälp till att mosa med en gaffel om det behövs. Jag gör det alltid direkt på skärbrädan för att ha bra kolla på att det blir jämt. Tillsätt salsa rojas och pressad lime, blanda och smaka av med salt.
 
Picklad lök:
 
En burk, håller i kylen 2-3 veckor
 
2 skalade rödlökar
2 dl vitvinsvinäger
1/2 dl socker
1 msk salt
1 lagarblad
1-2 bird eye chili (färsk pirri pirri)
Rödbetslag för extra färg
 
Skiva löken tunt. Koka upp övriga ingredienser till socker och salt har löst sig, lägg i löken och koka ca 1 minut. Låt dra 6-8 timme innan servering. 
 

Kommentera

Publiceras ej